Srimad Bhagavatam kokoelma, laulut 1-10

229,00  149,00 

Intian ajaton viisaus alunperin kulkeutui puheen kautta opettajalta oppilaalle, mutta kun ihmisten kyky muistaa himmentyi kirjoitti Srila Vyasadeva tärkeimmät Veda-tekstit kirjalliseen muotoon noin 5000 vuotta sitten. Kun massiivinen projekti tuli päätökseen, Vyasadeva yllättäen tunsi alakuloa, ja kysyi henkiseltä opettajaltaan syytä tähän. Narada Muni kehotti häntä silloin kirjoittamaan Srimad Bhagavatamin, joka sisältäisi vain tärkeistä tärkeimmät Veda-tekstien aiheet. Tämän tehtyään Srila Vyasadeva tunsi suurta tyytyväisyyttä. Srimad Bhagavatamia kutsutaankin Veda-kirjallisuuden kypsäksi hedelmäksi.

169 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 161086 Osastot: ,

Kuvaus

Srimad Bhagavatam on laajempi katsaus Bhagavad-gitassa käsiteltyihin aiheisiin. Se on kertomus keisari Pariksitista, joka on Bhagavad-gitassa esiintyvän Arjunan pojanpoika. Hänet kirottiin kuolemaan seitsemän päivän kuluessa, niinpä hän luopui välittömästi kruunustaan ja asettui Gangesin rannalle paastoamaan. Paikalle saapui tietäjien seurue, joiden muassa oli Sukadeva Goswami, joka ryhtyi keskustelemaan Maharaja Pariksitin kanssa siitä kuinka kuolemaisillaan olevan henkilön olisi hyvä toimia.

Srimad Bhagavatamissa käsitellään monta teemaa, aina atomiopista ja maailmankaikkeuden rakenteesta Jumalan antaumuksellisen palvelun hurmion kuvauksiin. Srimad Bhagavatamissa kuvaillaan Krishnan eri avatarojen ja Hänen puhtaiden palvojiensa leikkejä, joissa Krishna ilmestyy eri tilanteissa eri muodoissa palvojiensa avuksi ja iloksi sekä demonien tuhoksi. Kutkuttavien tarinoiden myötä opimme Veda-filosofian periaatteet ja bhakti-joogan menetelmän ja vähitellen opimme näkemään maailman kuten se on.