Bhagavad-Gita kuten se on

39,90  24,90 

5000 vuotta sitten Intiassa, Kuruksetran sodan kynnyksellä, Arjuna tiedusteli ystävältään Krishnalta elämän tarkoituksesta. Tuo keskustelu ikuistettiin Bhagavad-gitaksi, jota myös kutsutaan Veda-tiedon helmeksi ja pidetään kaikkien vedojen opetusten kermana.

111 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 161081 Osastot: ,

Kuvaus

Bhagavad-gita, kuten se on, tuo ikuisen viisauden laajan yleisön luettavaksi. Se on auktorisoitu laitos kirjasta. Se sisältää alkuperäiset sanskritinkieliset säkeet translitterointeineen ja kommentaareineen, jotka Srila Prabhupada laati valottamaan Bhagavad-gitan merkitystä. Hän halusi varmistaa, että Sri Krishnan sanoma ei hämärtyisi. Srila Prabhupada lainaa useita Intian henkisen historian oppimestareita, kuten Ramanujaa.

Kirjalijasta:

Julkaistuaan Bhagavatamin kolme ensimmäistä kirjaa Srila Prabhupada matkusti Yhdysvaltoihin vuonna 1965, täyttääkseen henkisen opettajansa hänelle uskoman elämäntehtävän. Seuraavina vuosina hän kirjoitti noin 60 kirjaa. Ne ovat autenttisia käännöksiä ja yhteenvetoja Intian filosofisista ja uskonnollisista klassikoista. Kun Srila Prabhupada saapui New Yorkiin, hän oli käytännöllisesti katsoen pennitön. Ponnisteltuaan lähes vuoden ankaria vaikeuksia vastaan hän perusti heinäkuussa 1966 Kansainvälisen Krishna-tietoisuus Yhteisön (ISKCON). Kaksi vuotta myöhemmin hän toteutti kokeellisen Veda-yhteisön Länsi-Virginiassa. Sen menestyksen innoittamana hänen oppilaansa perustivat useita samanlaisia yhteisöjä Yhdysvaltoihin ja muualle maailmaan.

Vuonna 1972 Srila Prabhupada aloitti Veda-järjestelmän mukaisen esi- ja keskiasteen koulutuksen. Länsimaiden ensimmäinen gurukula-koulu aloitti toimintansa Teksasissa. Sen jälkeen Srila Prabhupadan oppilaat ovat perustaneet lukuisia vastaavia kouluja kaikkialle maailmaan. Tärkein niistä sijaitsee Mayapurissa, Intiassa.

Srila Prabhupada rakennutti myös useita kulttuurikeskuksia Intiaan. Länsi-Bengalissa sijaitseva Sridhama Mayapur on alati kehittyvä henkinen kaupunki. Vrindavanassa sijaitsee kaunis Krsna-Balarama -temppeli ja kansainvälinen vierastalo. Mumbaissa on suosittu kulttuuri- ja koulutuskeskus.